U bent hier

Aandachtspunten staalbewaring bij warm weer

05-08-2020

Er worden de komende dagen extreme temperaturen verwacht, die nadelig kunnen zijn voor de kwaliteit van de stalen. Dit betekent dat we extra aandacht moeten geven aan de bewaar- en transportcondities van de stalen.

Om een betrouwbaar resultaat te verkrijgen, worden best volgende aandachtspunten in acht genomen:

  • Vermijd bewaring van afnamemateriaal in uw auto (sommige afnamematerialen zijn voorzien van additieven, die verdampen bij deze hoge temperaturen).
  • Vermijd directe blootstelling van de stalen aan zonlicht en extreme warmte (bewaar de stalen slechts kortstondig in uw wagen).
  • Vermijd het deponeren van stalen in een warme brievenbus: de stalen worden bij voorkeur in de praktijk bewaard tot staalophaling (mits telefonische verwittiging kunnen we de stalen binnen in uw praktijk ophalen of indien geen urgentie kunnen we de stalen ook nog met de avondronde of de volgende dag ophalen).
  • Voor kritische en temperatuurgevoelige parameters zonder urgentie kan u best de bloedafname uitstellen of kan u uw patiënt naar het laboratorium of één van onze prikcentra doorverwijzen.

Als laboratorium namen wij reeds onze maatregelen. Onze logistieke medewerkers transporteren de stalen van uw praktijk naar het laboratorium met geklimatiseerde koelboxen.