U bent hier

Update | Analyses COVID 19: overzicht afnamecentra PCR-test, CTP-Code en Sars-CoV-2 -statistieken

16-12-2020

Graag informeren we u over de meest gestelde vragen betreffende de afname van COVID-19. Onderaan dit newsitem vindt u meer info over de dagelijkse cijfers rond doorlooptijd en positiviteitsratio.

Welke patiënten kunnen terecht in de afnamecentra van het labo voor PCR SarsCoV-2 test?

  • Asymptomatische patiënten al dan niet in het bezit van een CTP-Code
  • Reizigers

Wat is een CTP-Code?
CTP-Code (= COVID-19 Test Prescription Code ) is een activatiecode voor COVID-19 afname bestaande uit 16 cijfers/letters (in 4 blokken van 4) die via SMS naar de patiënt gestuurd wordt door 8811. Via het eForm "Melding en labo-aanvraag bij vermoeden van COVID", kan u deze code genereren en bezorgen aan de patiënt. 

Waar zijn onze locaties voor COVID-19 afname? :


Hoe kan de patiënt een afspraak maken?

  • Patiënten die over een CTP-Code beschikken, kunnen vanaf donderdag 17 december zelf online een afspraak voor een COVID-19 afname maken via de website van het labo (of via https://www.info-coronavirus.be/nl/testen/#afspraak).
     
  • Patiënten die geen CTP-Code hebben (vb. voor een reisattest) kunnen enkel telefonisch met het labo een afspraak maken.

Waar kan een patiënt meer info vinden?
Voor meer info kan u de patiënt steeds doorverwijzen naar de rubriek FAQ Veelgestelde vragen COVID’ op onze website.
 
Waar kan ik de statistieken vinden van doorlooptijden en positiviteitsratio van PCR SarsCoV-2 test?
De  actuele SarsCoV-2 statistieken (LTAT en incidentie) worden dagelijks geüpdatet en kunnen geraadpleegd worden door op de website te klikken op onderstaande afbeelding met zandloper na inloggen in MyLab (enkel beschikbaar voor artsen):